Gebakken kalkoenfilet met paddenstoelen

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • eetlepel(s) olijfolie traditioneel
  • 400 g kalkoenfilet in reepjes
  • 2 teentjes knoflook gesnipperd
  • 100 g shii-take in plakjes
  • 150 g oesterzwammen in reepjes
  • 4 eetlepel(s) woksaus five spices (Conimex)
  • 1 dl kippenbouillon van een tablet
  • 3 bosuitjes in schuine ringetjes
  • zout

Instructies

  • Verhit de olie in een wok en bak de kalkoen al omscheppend bruin.
  • Voeg de knoflook en de paddenstoelen toe en bak alles 5 minuten op een hoog vuur.
  • Schep de woksaus, de bouillon en de bosuitjes erdoor en warm alles goed door.
  • Breng zo nodig op smaak met zout.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met eiermie en roergebakken Chinese kool.

Wijnadvies:

Hardy's Varietal range, Chardonnay, wit, Australië

Info:

Kalkoen is mager vlees: het bevat veel eiwitten en weinig vetten,
100 g kalkoenfilet bevat slechts 150 kcal.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kalkoen