Gebakken kipfilet met citroen

      Reacties uitgeschakeld voor Gebakken kipfilet met citroen

Gebakken kipfilet met citroen

(Petti di pollo alla zitrone)


Recept afdrukken
Categoriemet gevogelte
KeukenItalië
porties4
AuteurAstrid Veltman

Ingrediënten

  • 500 gr kipfilet
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 40 gr boter
  • peterselie
  • 1 citroen in schijfjes
  • zout zwarte peper
  • 4 theelepels citroensap

Bereidingswijze

  • Verhit de boter en de olie in een koekenpan en bak de kipfilets 5-8 minuten tot ze bruin en bijna gaar zijn.
  • Neem ze uit de pan en bestrooi ze met zout en peper.
  • Blus het vet met het citroensap en 2 eetlepels water af, roer de aanbaksels los en voeg de peterselie toe.
  • Doe de kipfilets er weer bij en laat ze op zacht vuur 3 minuten in de saus sudderen.
  • Serveer met de schijfjes citroen.