Gebakken kippenbouten met paprika’s

Gebakken kippenbouten met paprika’s

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 45 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 kippenbouten
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 gele paprika
  • 3 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • zwarte olijven
  • 1 eetlepel(s) oregano gedroogde
  • paprikapoeder
  • 2 tl komijnpoeder
  • 2 tl kurkuma
  • olijfolie
  • 10 cl kippenbouillon
  • 1 eetlepel(s) basilicum fijn gesneden
  • zout
  • peper

Instructies

  • Pel de sjalotjes en snijd ze in tweeën.
  • Ontpit zo nodig de olijven.
  • Maak de paprika’s schoon en snijd ze in blokjes.
  • Zet een grote braadpan op midden-hoog vuur en verwarm 2 el olijfolie.
  • Peper en zout de kippenbouten.
  • Braad de kippenbouten aan alle zijden aan.
  • Haal ze dan uit de pan en leg ze op een schaal.
  • Fruit de sjalotten zonder dat ze verkleuren.
  • Doe de bouten terug in de pan, incl. het vrijgekomen vocht.
  • Knijp de knoflookteen boven de pan uit.
  • Voeg de paprika’s toe.
  • Voeg de oregano, komijn en kurkuma toe.
  • Bestrooi het geheel met wat paprikapoeder.
  • Voeg de kippenbouillon toe.
  • Doe het deksel op de pan en laat 30 tot 40 minuten stoven.
  • Voeg 10 minuten voor einde kooktijd de olijven toe.
  • Leg de bouten op een serveerschaal met de paprika en strooi er de basilicum over.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met bijvoorbeeld pilaf-rijst.

Voedingswaarden

Calories: 420 kcal
————————————————————————————————–
Recept categorieën Gevogelte / Kip