Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 4 kippenbouten
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 1 gele paprika
- 3 sjalotten
- 1 teentje knoflook
- zwarte olijven
- 1 eetlepel(s) oregano gedroogde
- paprikapoeder
- 2 tl komijnpoeder
- 2 tl kurkuma
- olijfolie
- 10 cl kippenbouillon
- 1 eetlepel(s) basilicum fijn gesneden
- zout
- peper
Instructies
- Pel de sjalotjes en snijd ze in tweeën.
- Ontpit zo nodig de olijven.
- Maak de paprika’s schoon en snijd ze in blokjes.
- Zet een grote braadpan op midden-hoog vuur en verwarm 2 el olijfolie.
- Peper en zout de kippenbouten.
- Braad de kippenbouten aan alle zijden aan.
- Haal ze dan uit de pan en leg ze op een schaal.
- Fruit de sjalotten zonder dat ze verkleuren.
- Doe de bouten terug in de pan, incl. het vrijgekomen vocht.
- Knijp de knoflookteen boven de pan uit.
- Voeg de paprika’s toe.
- Voeg de oregano, komijn en kurkuma toe.
- Bestrooi het geheel met wat paprikapoeder.
- Voeg de kippenbouillon toe.
- Doe het deksel op de pan en laat 30 tot 40 minuten stoven.
- Voeg 10 minuten voor einde kooktijd de olijven toe.
- Leg de bouten op een serveerschaal met de paprika en strooi er de basilicum over.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met bijvoorbeeld pilaf-rijst.
Voedingswaarden
Calories: 420 kcal