Gebakken longhaas met grove mosterdsaus

Gebakken longhaas met grove mosterdsaus

Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gram longhaas
  • 1 sjalot
  • 10 cl witte wijn
  • 10 cl kalfsfond
  • 1 el crème fraîche
  • 2 el mosterd
  • 1 el olijfolie
  • 2 el mosterd
  • zout
  • peper

Instructies

  • Pel en snipper de sjalot.
  • Verhit in een steelpannetje de helft van de boter.
  • Fruit de sjalot tot deze glazig ziet.
  • Blus af met de witte wijn.
  • Kook deze in tot bijna droog.
  • Voeg de kalfsfond toe met de crème fraîche en laat tot de helft inkoken.
  • Voeg de mosterd toe en meng goed door elkaar.
  • Schenk de saus in een thermosfles om deze warm te houden.
  • Gebakken longhaas met grove mosterdsaus
  • Verhit de rest van de boter met de olijfolie.
  • Zout en peper de longhaas.
  • Bak deze op hoog vuur gedurende 2 minuten aan beide zijden.
  • Draai het vuur lager en gaar verder naar de gewenste gaarheid.
  • Verdeel de longhaas over de borden en verdeel de saus er over.
  • Serveer met gekookte aardappel en Provençaalse tomaten volgens dit recept

Voedingswaarden

Calories: 260 kcal
————————————————————————————————–
Recept categorieën Rundvlees