Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 300 gram longhaas
- 1 sjalot
- 10 cl witte wijn
- 10 cl kalfsfond
- 1 el crème fraîche
- 2 el mosterd
- 1 el olijfolie
- 2 el mosterd
- zout
- peper
Instructies
- Pel en snipper de sjalot.
- Verhit in een steelpannetje de helft van de boter.
- Fruit de sjalot tot deze glazig ziet.
- Blus af met de witte wijn.
- Kook deze in tot bijna droog.
- Voeg de kalfsfond toe met de crème fraîche en laat tot de helft inkoken.
- Voeg de mosterd toe en meng goed door elkaar.
- Schenk de saus in een thermosfles om deze warm te houden.
- Gebakken longhaas met grove mosterdsaus
- Verhit de rest van de boter met de olijfolie.
- Zout en peper de longhaas.
- Bak deze op hoog vuur gedurende 2 minuten aan beide zijden.
- Draai het vuur lager en gaar verder naar de gewenste gaarheid.
- Verdeel de longhaas over de borden en verdeel de saus er over.
- Serveer met gekookte aardappel en Provençaalse tomaten volgens dit recept
Voedingswaarden
Calories: 260 kcal