Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 8 aardappels
- Vers gemalen zwarte peper en zeezout
- Een paar draadjes saffraan
- 1 kg spinazie
- 1 eetlepel milde olijfolie
- Rasp van 1 sinaasappel
- 1 bosje dragon
- 200 g smeerkaas
- 3 eetlepels halfvolle melk
- 4 tonijnsteaks van 100 g
Instructies
- Kook de aardappelen gaar in water met zout en saffraan.
- Verwijder eventuele harde stelen van de spinazie.
- Verhit de olijfolie in een grote pan en bak hierin de sinaasappelrasp gedurende 1 minuut.
- Voeg de spinazie toe met aanhangend water en laat omscheppend slinken.
- Breng de spinazie op smaak met zout en peper.
- Houd 4 kleine toefjes dragon apart en hak de rest van de dragonblaadjes fijn.
- Smelt de smeerkaas in een pan en roer de melk en fijngesneden dragon erdoor.
- Breng de kaassaus op smaak met peper en zout.
- Bak de tonijnsteaks in een pan gedurende 4 minuten per kant bruin, maar zorg ervoor dat ze van binnen rosé blijven.
- Verdeel de aardappelen en spinazie over 4 borden en leg de tonijnsteaks er bovenop.
- Schep een lepel kaassaus over de tonijn en garneer met de achtergehouden dragon.
- Maal versgemalen peper over het gerecht.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze gebakken tonijn met dragon-kaassaus en saffraan aardappelpuree gaat goed samen met een droge witte wijn zoals een Chardonnay uit Californië of een Viognier uit de Rhône-vallei.Voedingswaarden
Calories: 550 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 40 g | Vet: 20 g | Zout: 2 g | Sugar: 4 g
