Gebakken Tonijn met Dragon-Kaassaus en Saffraan Aardappelpuree

Gebakken Tonijn met Dragon-Kaassaus en Saffraan Aardappelpuree

Gebakken Tonijn met Dragon-Kaassaus en Saffraan Aardappelpuree

Porties: 4
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 8 aardappels
  • Vers gemalen zwarte peper en zeezout
  • Een paar draadjes saffraan
  • 1 kg spinazie
  • 1 eetlepel milde olijfolie
  • Rasp van 1 sinaasappel
  • 1 bosje dragon
  • 200 g smeerkaas
  • 3 eetlepels halfvolle melk
  • 4 tonijnsteaks van 100 g

Instructies

  • Kook de aardappelen gaar in water met zout en saffraan.
  • Verwijder eventuele harde stelen van de spinazie.
  • Verhit de olijfolie in een grote pan en bak hierin de sinaasappelrasp gedurende 1 minuut.
  • Voeg de spinazie toe met aanhangend water en laat omscheppend slinken.
  • Breng de spinazie op smaak met zout en peper.
  • Houd 4 kleine toefjes dragon apart en hak de rest van de dragonblaadjes fijn.
  • Smelt de smeerkaas in een pan en roer de melk en fijngesneden dragon erdoor.
  • Breng de kaassaus op smaak met peper en zout.
  • Bak de tonijnsteaks in een pan gedurende 4 minuten per kant bruin, maar zorg ervoor dat ze van binnen rosé blijven.
  • Verdeel de aardappelen en spinazie over 4 borden en leg de tonijnsteaks er bovenop.
  • Schep een lepel kaassaus over de tonijn en garneer met de achtergehouden dragon.
  • Maal versgemalen peper over het gerecht.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze gebakken tonijn met dragon-kaassaus en saffraan aardappelpuree gaat goed samen met een droge witte wijn zoals een Chardonnay uit Californië of een Viognier uit de Rhône-vallei.

Voedingswaarden

Calories: 550 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 40 g | Vet: 20 g | Zout: 2 g | Sugar: 4 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis