Gebakken vis met tagliatelle

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 bos worteltjes
  • 2 limoenen
  • 500 g kabeljauwfilet in 4 stukken
  • versgemalen peper
  • zout
  • 2 eetlepel(s) tarwebloem
  • 350 g tagliatelle
  • 3 eetlepel(s) olijfolie traditioneel
  • 20 g boter
  • 1 schaaltje verse peterselie à 15 g fijngehakt

Instructies

  • Snijd de worteltjes van het loof maar laat 1 cm van het groen zitten.
  • Boen de worteltjes schoon.
  • Boen de limoenen schoon onder stromend water, rasp de groene schil dun af en pers ze uit.
  • Druppel 2 eetlepels limoensap over de vis en laat hem ± 15 minuten liggen.
  • Dep de vis droog, bestrooi met peper en zout naar smaak en wentel de stukken vis door de bloem.
  • Klop het overtollige bloem eraf.
  • Kook de worteltjes in water met zout in ± 7 minuten beetgaar.
  • Kook de tagliatelle in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  • Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de vis in ± 7 minuten aan beide kanten bruin en gaar.
  • Giet de tagliatelle af en schep er de rest van het limoensap, de rasp, de boter en 2/3 deel van de peterselie door.
  • Strooi de rest van de peterselie over de afgegoten worteltjes en serveer met de vis.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Jean Sablenay sauvignon blanc, Frankrijk
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pasta / Vis