Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 8 struikjes witlof
- 3 eetlepels boter
- 2 eetlepels citroensap
- 1 eetlepel suiker
- 150 gram plakjes bakbacon
- 4 laurierblaadjes
Instructies
Voorbereiden:
- Verwarm de oven voor op 170°C.
- Snijd de stronkjes uit de witlof en halveer de witlof in de lengte.
- Vet een braadslede in met 1 eetlepel boter.
- Leg de witlof in de braadslede en schenk ongeveer 1 cm kokend water, citroensap, en suiker in de braadslede.
- Bedek het geheel met aluminiumfolie.
- Plaats de braadslede in de oven en smoor de witlof gedurende ongeveer 10 minuten zachtjes.
Bereiden:
- Verhoog de oventemperatuur naar 240°C.
- Wikkel de plakjes bacon om de witlof, steek de laurierblaadjes eronder, en leg het geheel terug in de braadslede.
- Dek de puntjes van de witlof af met aluminiumfolie.
- Verdeel de rest van de boter in vlokken over de witlof.
- Bak het geheel in de oven nog eens 20 minuten, totdat de witlof gaar is en de bacon knapperig is.
- Verwijder voor het serveren de laurierblaadjes.
- Schik de witlof op een schaal en garneer met verse peterselie.
Voedingswaarden
Calories: 200 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 8 g | Vet: 15 g | Zout: 1 g | Sugar: 3 g