Gebonden soep met gevulde paddestoelen

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 12 gedroogde zwarte paddestoelen
  • 125 grmager varkensvlees
  • 2 waterkastanjes uit blik
  • 1 teentje knoflook
  • 2 lenteui
  • 1 theelepel gehakte koriander
  • 1 theelepel gehakte koriander
  • 2 theelepels lichte sojasaus
  • 2 theelepels rijstwijn
  • zout naar smaak
  • peper naar smaak
  • 175 gram watermeloen
  • 1,25 liter heldere kippenbouillon
  • ½ theelepel knoflookolie
  • verse koriander

Instructies

  • Laat de paddestoelen 40 minuten in warm water weken en haal dan de harde steeltjes weg.
  • Maal het vlees in een vleesmolen fijn en doe het in een mengkom.
  • Hak de waterkastanjes in stukken en doe ze bij het vlees.
  • Hak de knoflook en de lente-uitjes zeer fijn en doe ze met de korianderwortels, korianderbladeren, sojasaus, wijn, zout en versgemalen peper bij het varkensvlees.
  • Roer alles goed door elkaar en voeg eventueel wat koud water toe om een glad mengsel te krijgen.
  • Vul de paddestoelhoedjes met dit mengsel en laat ze 20 minuten stomen. snijd de watermeloen in dobbelsteentjes en doe ze samen met de gevulde paddestoelen in een terrine.
  • Breng de bouillon aan de kook en doe ze in de terrine.
  • Giet de knoflookolie over de soep en garneer het geheel met verse korianderbladeren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep