Gebonden vissoep

Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg wijting
  • 2 ui
  • 1 kleine winterwortel
  • 2 stengels prei
  • 1 kleine venkelknol
  • 5 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 2 eetlepel(s) tomatenpuree
  • 4 takjes tijm
  • ½ bosje peterselie
  • 1 laurierblaadje
  • 2 ½ dl witte wijn
  • peper
  • zout
  • 2 ei

Instructies

  • Was de vis zorgvuldig onder de koude kraan en snijd hem in stukken.
  • Halveer 2 teentjes knoflook.
  • Laat alle groenten in 4 eetlepels olie goudbruin worden, voeg de vis, tomatenpuree, tijm, peterselie, laurier, wijn, een liter water, peper en zout toe en laat het geheel op een klein vuur 1/2 uur trekken.
  • Pers de rest van de knoflook uit, vermeng die met wat zout en de eidooiers en klop hier druppelsgewijs 8 lepels olie door, zoals bij het zelf maken van mayonaise.
  • Wrijf de soep door een zeef en serveer haar met de knoflooksaus en geroosterd stokbrood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Vis