Gebraden kipdrumsticks met Provençaalse tomaten

Gebraden kipdrumsticks met Provençaalse tomaten

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 43 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 8 kipdrumsticks
  • 2 eetlepel(s) cajunkruiden
  • olijfolie
  • Provençaalse tomaten
  • 2 sneetjes witbrood
  • 1 bosje peterselie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 klontje boter
  • 2 takjes tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 6 tomaten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°c
  • Bestrooi de kipdrumsticks, in een ovenschaal, met cajunkruiden en besprenkel ze met olijfolie.
  • Bak de drumsticks in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Pel en snipper de ui.
  • Pluk en hak de peterselie fijn.
  • Ris de tijm en rozemarijn en hak ze fijn.
  • Snijd de korstjes van het casinobrood en snijd het brood in kleine blokjes.
  • Verhit een scheut olie en een klontje boter in een pan en fruit de ui en de knoflook en voeg de kruiden toe.
  • Voeg het brood toe en bak het brood goudbruin en krokant.
  • Snijd de onderkant van de tomaten en halveer de tomaten.
  • Schep een lepel van de broodvulling op de tomaten.
  • Bak de tomaten op een met bakpapier beklede bakplaat circa 10 minuten in de oven.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Gevogelte / Groenten / Kip