Gebraden lamsrib met meiknolletjes, sjalottencompote en lamsjus
Ingrediënten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Braad de lamsribstukken in hete olie rondom aan, bestrooi ze met peper en zout en braad het vlees in de oven rosé.
- Laat het vlees daarna, gewikkeld in aluminiumfolie, even rusten.
- Snijd de meiknolletjes in plakjes van ± 3 mm dikte, steek hier met een uitsteekrondje rondjes van 3 cm doorsnee uit
- en kook de plakjes in wat melk met de tijm beetgaar.
- Pel de sjalotjes, snijd ze in kleine plakjes en kook die in wat melk met de kruidnagels en de knoflook gaar.
- Laat de sjalottencompote op keukenpapier wat uitlekken en verdeel het over het midden van 4 ovenvaste borden.
- Leg de meiknolplakjes hier dakpansgewijs op, bestrooi ze met wat kaas en laat de kaas in de oven snel gratineren.
- Snijd de lamsribstukken in koteletjes en leg deze op de borden.
- Schenk de hete lamsjus rond het gerecht.