Gefrituurde camembert met knolselderij en cranberrysaus

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ronde camembert
  • 3 eetlepels bloem
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 ei
  • 4 eetlepels paneermeel
  • 200 g cranberry's
  • 75 g suiker
  • stukje gemberwortel van circa 3 cm
  • 1 dl sinaasappelsap
  • 1 knolselderij van circa 600 g
  • olie om te frituren
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepel honing of gembersiroop
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel citroensap

Instructies

  • Snijd de goed gekoelde camembert in vier punten.
  • Schep de bloem met wat zout en peper in een diep bord door elkaar.
  • Klop het ei met een lepel water los in een tweede bord en schep het paneermeel in een derde bord.
  • Haal de kaaspunten eerst door de bloem, dan door het ei en ten slotte door het paneermeel.
  • Herhaal het ei- en paneermeellaagje en leg de punten tot gebruik in de koelkast.
  • Doe de cranberry's met de suiker, de geraspte gemberwortel en het sinaasappelsap in een steelpan met een dikke bodem en laat koken tot de cranberry's openspringen.
  • Laat af en toe roerend afkoelen.
  • Snijd de knolselderij in plakken van circa 1 cm dik, schil ze en snijd ze in reepjes van 1 cm breed en circa 5 cm lang.
  • Blancheer ze circa 5 minuten in kokend water met wat zout, laat ze onder de koude kraan schrikken en uitlekken.
  • Verhit de frituurolie in een (frituur)pan.
  • Verhit intussen de olijfolie in een koekenpan en roerbak de knolselderij een paar minuten.
  • Schep er de honing, de sojasaus en het citroensap door en breng op smaak met wat zout en peper.
  • Frituur de gepaneerde kaaspunten in 4 tot 5 minuten goudbruin en keer ze in die tijd een keer voorzichtig om.
  • Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Warm de cranberrysaus door op het vuur of in de magnetron.
  • Serveer de kaaspunten met de saus en de knolselderijfrieten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Info: Er zijn ook kant en klare punten gepaneerde bak-camembert te koop.
Wijnadvies: Goed gekoelde Sancerre of een Elzasser Pinot Gris. Ook een Chardonnay (7-9°C).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kaas
Land van herkomst Engeland