Gefrituurde salieblaadjes

Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 36 verse salieblaadjes
  • 1 dl melk
  • 1 eetlepel boter
  • 60 gram bloem
  • zout
  • olie
  • 1 ei

Instructies

  • Was 36 verse salieblaadjes en droog ze.
  • Verwarm in een pan zachtjes 1 dl melk en 1 eetlepel boter tot de boter smelt.
  • Klop in een kom 60 gr bloem, het lauwwarme botermengsel en zout tot een glad
  • beslag en laat dat afgedekt ± 1 uur rusten.
  • Verhit in een braadpan een laagje van ± 3 cm olie (niet te heet).
  • Klop 1 eiwit stijf en spatel dit luchtig door het beslag.
  • Haal steeds een paar salieblaadjes door het beslag en frituur die in de olie goudbruin (keer ze tussentijds) en laat ze op keukenpapier uitlekken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht