Gegratineerde aardappelen

Gegratineerde aardappelen

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 grote aardappels
  • 100 gram ham blokjes
  • 1 bosje bieslook
  • 10 cl kookroom
  • 80 gram geraspte Comté of Gruyère
  • 20 gram boter
  • zout
  • peper uit de molen

Instructies

  • Boen de aardappels on de kraan schoon.
  • Zet een ruime pan met water en wat zout op.
  • Kook de aardappels in ong. 30 minuten gaar.
  • Hol ze in de lengte uit en bewaar het uitgelepelde in een kom.
  • Laat ong. 5 cm over in de schil.
  • Rasp de kaas. Snijd de bieslook fijn.
  • Verwarm de oven voor op 180°c
  • Prak de aardappel in de kom fijn met een vork.
  • Voeg de ham, de bieslook, de kookroom, ⅔ van de geraspte kaas en de boter toe en meng goed door elkaar.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Vul de uitgeholde aardappelen met het mengsel.
  • Zet de aardappelen in een ovenschaal.
  • Strooi de rest van de kaas erover.
  • Plaats de schaal in de oven en laat gedurende 15 minuten gratineren.
  • Wil je een mooi korstje zet hem dan nog even onder de grill.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Kaas