Gegratineerde aardappels

Gegratineerde aardappels

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 8 aardappels geschild en 10 minuten gekookt
  • 2 uien gesnipperd
  • 150 gram geraspte kaas
  • 2 teentjes knoflook uitgeperst
  • 1 deciliter melk
  • 1 deciliter room
  • ½ theelepel nootmuskaat geraspt

Instructies

  • Snijd de aardappels in dikke plakken.
  • Leg de uien op de bodem van een ovenschaal en verdeel de aardappels erover.
  • Meng de room met de melk, de nootmuskaat, de knoflook en peper en zout naar smaak en giet dit over de aardappels.
  • Strooi de kaas erover.
  • Dek de schaal af met aluminium folie en bak het gerecht een half uur op 180°c neem het folie eraf en bak nog een kwartier.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch