Gegratineerde courgettes met pesto

Aller Hande 1997
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 courgettes
  • zout
  • 2 eetlepel(s) pesto potje,
  • peper
  • 2 eetlepel(s) olijfolie,
  • 2 eetlepel(s) paneermeel
  • 75 g geraspte Emmentaler kaas zakje á 100 g, Vika,
  • ½ eetlepel(s) boter of margarine om in te vetten

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3.
  • Courgettes wassen en in -3 stukken snijden.
  • Elk stuk in lengte in vier parten snijden.
  • Courgettes in kokend water met zout in ca. 7 à 8 minuten beetgaar koken en in vergiet laten uitlekken. Ovenschaal invetten.
  • Courgette in ovenschaal leggen, met pesto bestrijken en bestrooien met zout en peper.
  • Courgettes bedruppelen met olie.
  • Paneermeel en geraspte kaas mengen en erover strooien.
  • Gerecht op rooster in midden van oven in ca. 15 minuten warm en lichtbruin laten worden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met bijvoorbeeld Provençaalse kippilaf
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch