Gegratineerde eieren op Lyonse wijze
Ingrediënten
Instructies
- Pel de uien, snijd ze in schijven en bak ze goudgeel in de pan met boter en olie.
- Roer ze geregeld om.
- Doe er een straaltje water bij en stoof ze tot de groenten mals zijn.
- Kruid ze en maak er puree van.
- maak de bechamel-saus met kaas.
- Verwarm de boter in een kookpot en los er de bloem in op.
- Laat enkele minuten op het vuur staan terwijl u er met een houten lepel in roert.
- neem van het vuur af, voeg er met beetjes de melk bij.
- klop ondertussen met de garde.
- Zet de saus opnieuw op het vuur en breng aan de kook.
- Zout en peper, doe er muskaat bij en laat op klein vuur staan gedurende 5 minuten.
- Roer zachtjes tot de saus is ingedikt.
- neem opnieuw van het vuur en doe er de kaas bij.
- breng op smaak, meng de uienpuree met de bechamel-saus en leg het mengsel in een beboterde gratineerschotel.
- Maak, op geregelde attend, 6 holtes, breek er de eieren in, kruid met peper en zout en overgiet met room.
- plaats het gerecht in middelmatig warme oven gedurende 6 minuten.
- De eieren zijn dan gebakken en de laag room is lichtjes gegratineerd dien op in de schotel van de bereiding.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze eieren kunnen ook in afzonderlijke vormpjes worden klaargemaakt. Om een gebonden saus warm te houden, zet men de kookpot best in een bain-marie met warm water [maar niet kokend) en roert men er van tijd tot tijd in.
Aanbevolen wijn
een witte, droge wijn.
een witte, droge wijn.