Gegratineerde Gevulde Tomaten met Paddenstoelen
Heerlijk gevulde tomaten met paddenstoelen, knoflook en kruiden, gegratineerd met Gruyère.
Ingrediënten
Instructies
- Laat het broodkruim weken in de melk.
- Snijd een kapje van de tomaten en verwijder de zaadjes.
- Hak de paddenstoelen fijn en meng ze met het uitgeknepen broodkruim, geperste knoflook, peterselie, peper en zout.
- Bind het geheel met de losgeklopte eieren.
- Vul de tomaten met het mengsel en bestrooi met Gruyère.
- Zet de tomaten in een ingevette ovenschaal en bak 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker als bijgerecht of als lichte hoofdmaaltijd met een salade.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals Beaujolais past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 210 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 7 g | Vet: 12 g | Zout: 0.8 g | Sugar: 6 g