Gegratineerde koolrabi-gehaktschotel

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram gehakt
  • 30 gram boter
  • 1 geperst teentje knoflook
  • 1 u in blokjes
  • 1 paprika in blokjes
  • 1 paprika in blokjes
  • 250 gram champignons in plakjes
  • zout
  • 50 gram oude kaas

voor de saus:

  • 1 ui
  • 25 gram boter
  • 3 theelepels kerrie
  • peper
  • 5 dl melk
  • 1 eetlepel maïzena
  • 50 gram oude kaas

Instructies

  • Bak de ui ± 4 minuten zachtjes in de boter.
  • Voeg de kerrie toe en bak die 1 minuut mee.
  • Roer de melk erdoor en breng het mengsel aan de kook.
  • Roer de maïzena met 1-2 theelepels water los en bind de saus hiermee.
  • Roer de kaas erdoor en laat die smelten.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Kook de koolrabi ± 3 minuten in ruim kokend water met zout, spoel ze met koud water af en laat ze goed uitlekken.
  • Bak het gehakt in 15 gr boter in ± 5 minuten rul en voeg de knoflook toe.
  • Bak de ui, paprika en champignons ± 5 minuten in 15 gr boter.
  • Vermeng het uimengsel met het gehakt, breng op smaak met zout en peper en schep het in een ingevette ovenschaal.
  • Leg de koolrabiplakken dakpansgewijs op het gehaktmengsel, verdeel hier de saus over en strooi de kaas erover.
  • Gratineer het gerecht boven in de oven 15-20 minuten tot zich een mooi goudgeel korstje heeft gevormd.
  • Serveer hierbij aardappelpuree.
  • U kunt deze schotel eventueel één dag eerder maken. Op de dag zelf hoeft u dan alleen nog te gratineren. Laat de schotel eerst op kamertemperatuur komen en verleng de oventijd met 10-15 minuten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ovenschotel / Vlees