Gegratineerde koolrabi-gehaktschotel
Ingrediënten
voor de saus:
- 1 ui
- 25 gram boter
- 3 theelepels kerrie
- peper
- 5 dl melk
- 1 eetlepel maïzena
- 50 gram oude kaas
Instructies
- Bak de ui ± 4 minuten zachtjes in de boter.
- Voeg de kerrie toe en bak die 1 minuut mee.
- Roer de melk erdoor en breng het mengsel aan de kook.
- Roer de maïzena met 1-2 theelepels water los en bind de saus hiermee.
- Roer de kaas erdoor en laat die smelten.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Kook de koolrabi ± 3 minuten in ruim kokend water met zout, spoel ze met koud water af en laat ze goed uitlekken.
- Bak het gehakt in 15 gr boter in ± 5 minuten rul en voeg de knoflook toe.
- Bak de ui, paprika en champignons ± 5 minuten in 15 gr boter.
- Vermeng het uimengsel met het gehakt, breng op smaak met zout en peper en schep het in een ingevette ovenschaal.
- Leg de koolrabiplakken dakpansgewijs op het gehaktmengsel, verdeel hier de saus over en strooi de kaas erover.
- Gratineer het gerecht boven in de oven 15-20 minuten tot zich een mooi goudgeel korstje heeft gevormd.
- Serveer hierbij aardappelpuree.
- U kunt deze schotel eventueel één dag eerder maken. Op de dag zelf hoeft u dan alleen nog te gratineren. Laat de schotel eerst op kamertemperatuur komen en verleng de oventijd met 10-15 minuten.