Gegratineerde Mosselen

Gegratineerde Mosselen

Gegratineerde Mosselen

Mosselen in een romige saus met champignons en kaas, gegratineerd tot een krokant en goudbruin korstje.
Porties: 6
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 3 kg mosselen
  • 250 g champignons
  • 2 takjes selderij
  • 1 grote ui
  • 2 sjalotten
  • 1 citroen
  • 200 ml room
  • 200 ml droge witte wijn
  • 75 g boter
  • 50 g bloem
  • 100 g geraspte kaas
  • 2 el paneermeel
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Was en schrob de mosselen en verwijder baarden.
  • Kook ze op hoog vuur in een pan met witte wijn, citroensap, een kopje water, gehakte ui en selderij.
  • Haal de mosselen uit de schelpen en bewaar ze in een beetje kooknat.
  • Zeef de rest van het kooknat en bewaar 300 ml.
  • Fruit de fijngesneden sjalotten in 50 g boter en voeg de gehakte champignons toe.
  • Laat sudderen tot de champignons hun vocht loslaten.
  • Bestrooi met bloem en roer goed door.
  • Voeg het gezeefde kooknat toe en roer tot een dikke saus ontstaat.
  • Voeg room toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Meng de mosselen door de saus en giet in een ovenschaal.
  • Bestrooi met geraspte kaas en paneermeel, verdeel klontjes boter en gratineer 10 minuten in een hete oven op 220°C.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met knapperig stokbrood en een frisse salade.
Wijnadvies:
Dezelfde droge witte wijn die voor de bereiding is gebruikt, zoals Muscadet of Gros-Plant.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 32 g | Vet: 18 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 3 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Zeevruchten
Land van herkomst Frankrijk
Jaargetijde: Alle Jaargetijden