Gegratineerde Mosselen
Mosselen in een romige saus met champignons en kaas, gegratineerd tot een krokant en goudbruin korstje.
Equipment
- Grote kookpan
- mes
Ingrediënten
- 3 kg mosselen
- 250 g champignons
- 2 takjes selderij
- 1 grote ui
- 2 sjalotten
- 1 citroen
- 200 ml room
- 200 ml droge witte wijn
- 75 g boter
- 50 g bloem
- 100 g geraspte kaas
- 2 el paneermeel
- Peper
- Zout
Instructies
- Was en schrob de mosselen en verwijder baarden.
- Kook ze op hoog vuur in een pan met witte wijn, citroensap, een kopje water, gehakte ui en selderij.
- Haal de mosselen uit de schelpen en bewaar ze in een beetje kooknat.
- Zeef de rest van het kooknat en bewaar 300 ml.
- Fruit de fijngesneden sjalotten in 50 g boter en voeg de gehakte champignons toe.
- Laat sudderen tot de champignons hun vocht loslaten.
- Bestrooi met bloem en roer goed door.
- Voeg het gezeefde kooknat toe en roer tot een dikke saus ontstaat.
- Voeg room toe en breng op smaak met peper en zout.
- Meng de mosselen door de saus en giet in een ovenschaal.
- Bestrooi met geraspte kaas en paneermeel, verdeel klontjes boter en gratineer 10 minuten in een hete oven op 220°C.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met knapperig stokbrood en een frisse salade.
Wijnadvies:
Dezelfde droge witte wijn die voor de bereiding is gebruikt, zoals Muscadet of Gros-Plant.
Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 32 g | Vet: 18 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 3 g