Gegratineerde pasta met groenten en spekjes

Gegratineerde pasta met groenten en spekjes

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 350 gram coquillettes
  • 2 courgettes in blokjes gesneden
  • 2 worteltjes in rondjes gesneden
  • 120 gram gerookte spekblokjes
  • 1 st ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijn gesnipperd
  • 100 gram tomatenblokjes
  • 2 tl oregano gedroogde
  • 120 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • zout
  • kippenbouillon of groentebouillon
  • peper

Instructies

  • Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Verhit 1 eetlepel olie in een hapjespan en bak zachtjes de ui, knoflook en de spekjes.
  • Bak tot de ui glazig is en de spekjes beginnen te kleuren.
  • Roer regelmatig.
  • Voeg de wortel en de courgette toe.
  • Bak dit 2 minuten mee.
  • Zet het vuur lager en voeg de tomatenblokjes toe en roer het geheel goed door elkaar.
  • Doe de deksel op de pan en laat een minuut of 6 stoven.
  • Wanneer het geheel wat te droog wordt voeg dan wat bouillon toe.
  • Breng op smaak met zout, peper en de oregano.
  • Haal de pan van het vuur en zet de grill van de oven aan op 200 graden.
  • Giet de pasta af en doe de pasta terug in de pan.
  • Voeg het groentemengsel toe en meng goed door elkaar.
  • Meng er de Parmezaanse kaas door.
  • Vet een ovenschaal in met wat olijfolie.
  • Vul de ovenschaal met het pastamengsel.
  • Zet de schaal in de oven en laat gratineren.
  • Dit duurt normaal gesproken zo’n 10 à 12 minuten, maar kan wat korter of langer duren afhankelijk van de oven.
  • Dus tussentijds controleren.

Voedingswaarden

Calories: 278 kcal
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Kaas / Ovenschotel / Pasta / Varkensvlees