Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 350 gram coquillettes
- 2 courgettes in blokjes gesneden
- 2 worteltjes in rondjes gesneden
- 120 gram gerookte spekblokjes
- 1 st ui gesnipperd
- 2 teentjes knoflook fijn gesnipperd
- 100 gram tomatenblokjes
- 2 tl oregano gedroogde
- 120 gram geraspte Parmezaanse kaas
- olijfolie
- zout
- kippenbouillon of groentebouillon
- peper
Instructies
- Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Verhit 1 eetlepel olie in een hapjespan en bak zachtjes de ui, knoflook en de spekjes.
- Bak tot de ui glazig is en de spekjes beginnen te kleuren.
- Roer regelmatig.
- Voeg de wortel en de courgette toe.
- Bak dit 2 minuten mee.
- Zet het vuur lager en voeg de tomatenblokjes toe en roer het geheel goed door elkaar.
- Doe de deksel op de pan en laat een minuut of 6 stoven.
- Wanneer het geheel wat te droog wordt voeg dan wat bouillon toe.
- Breng op smaak met zout, peper en de oregano.
- Haal de pan van het vuur en zet de grill van de oven aan op 200 graden.
- Giet de pasta af en doe de pasta terug in de pan.
- Voeg het groentemengsel toe en meng goed door elkaar.
- Meng er de Parmezaanse kaas door.
- Vet een ovenschaal in met wat olijfolie.
- Vul de ovenschaal met het pastamengsel.
- Zet de schaal in de oven en laat gratineren.
- Dit duurt normaal gesproken zo’n 10 à 12 minuten, maar kan wat korter of langer duren afhankelijk van de oven.
- Dus tussentijds controleren.
Voedingswaarden
Calories: 278 kcal