Gegratineerde penne met gehaktballetjes

Gegratineerde penne met gehaktballetjes

Porties: 5 personen
Voorbereidingstijd 7 uur 45 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram penne
  • 700 gram rundergehakt
  • 40 cl passata
  • bloem
  • 2 eieren
  • 1 ui
  • 3 takjes verse peterselie
  • olijfolie
  • 50 gram Parmezaanse kaas geraspt
  • zout
  • peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 gr.
  • Kook de penne volgens aanwijzing op de verpakking.
  • Giet de pasta af en voeg de passata toe en breng op smaak met wat zout en peper.
  • Pel en snipper de ui fijn.
  • Hak de peterselie fijn.
  • Meng in een kom het gehakt, de ui, de peterselie, de eieren en wat zout en peper.
  • Draai balletjes ter grote van een golfbal.
  • Doe wat bloem in een diep bord en rol de balletjes door de bloem.
  • Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de balletjes aan alle kanten in 10 minuten aan. (de garing gaat verder in de oven)
  • Doe de penne in tomatensaus in een ovenschaal samen met de gehaktballetjes.
  • Rasp de Parmezaanse kaas er over.
  • Zet de schaal voor 15 minuten in de oven.
  • Verdeel over de borden en serveer.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pasta / Rundvlees