Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- zout
- peper
- 125 gram penne rigate
- 2 plakken achterham
- 125 gram champignons
- 15 cl crème fraîche
- 1 st sjalot
- 15 gram boter
- 60 gram geraspte kaas
- 1 el paneermeel
Instructies
- Zet alle ingrediënten klaar.
- Pel en snipper de sjalot.
- Maak de champignons schoon.
- Snijd een stukje van het steeltje en snijd de champignons in stukjes.
- Snijd de plakken ham in stukjes.
- Kook de Penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verwarm een koekenpan op middel hoog vuur met de boter.
- Fruit de sjalot.
- Voeg de champignons toe met wat zout en peper.
- Voeg de crème fraîche toe. Verlaag de temperatuur van de warmtebron.
- Roer de crème fraîche goed door het champignonmengsel en laat 5 minuten garen.
- Verwarm de oven voor op 200°c
- Meng in een kom de penne, het champignonmengsel en de stukjes ham.
- Verdeel dit over twee ovenschaaltjes.
- Maak je dit voor meer personen, neem dan een grote ovenschaal.
- Verdeel de geraspte kaas met het paneermeel over de schaaltjes en zet in de oven.
- Laat de kaas gratineren,
- Let goed op dat deze niet verbrand.
- Haal de schaaltjes uit de oven en serveer