Gegratineerde penne uit Parijs

Gegratineerde penne uit Parijs

Porties: 2
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • zout
  • peper
  • 125 gram penne rigate
  • 2 plakken achterham
  • 125 gram champignons
  • 15 cl crème fraîche
  • 1 st sjalot
  • 15 gram boter
  • 60 gram geraspte kaas
  • 1 el paneermeel

Instructies

  • Zet alle ingrediënten klaar.
  • Pel en snipper de sjalot.
  • Maak de champignons schoon.
  • Snijd een stukje van het steeltje en snijd de champignons in stukjes.
  • Snijd de plakken ham in stukjes.
  • Kook de Penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verwarm een koekenpan op middel hoog vuur met de boter.
  • Fruit de sjalot.
  • Voeg de champignons toe met wat zout en peper.
  • Voeg de crème fraîche toe. Verlaag de temperatuur van de warmtebron.
  • Roer de crème fraîche goed door het champignonmengsel en laat 5 minuten garen.
  • Verwarm de oven voor op 200°c
  • Meng in een kom de penne, het champignonmengsel en de stukjes ham.
  • Verdeel dit over twee ovenschaaltjes.
  • Maak je dit voor meer personen, neem dan een grote ovenschaal.
  • Verdeel de geraspte kaas met het paneermeel over de schaaltjes en zet in de oven.
  • Laat de kaas gratineren,
  • Let goed op dat deze niet verbrand.
  • Haal de schaaltjes uit de oven en serveer
————————————————————————————————–
Recept categorieën Pasta / Varkensvlees
Land van herkomst Frankrijk