Gegratineerde Pompoen
Ingrediënten
- 275 g boter
- 1 kg pompoen
- 40 g bloem
- ½ l melk
- Peper
- Nootmuskaat
- 3 geklutste eieren
- Paneermeel
Instructies
- Fruit de kleingesneden pompoen in 75 g boter.
- Laat bakken tot alle vocht is verdampt en de pompoenstukjes glazig zijn, en pureer ze.
- Maak een witte saus met 50 g boter, 40 g bloem verdund met ½ l melk.
- Voeg zout, peper en nootmuskaat toe.
- Laat het mengsel een tiental minuten koken totdat de vloeistof begint te borrelen, draai het vuur uit en voeg de geklutste eieren toe.
- Meng de saus door de pompoenpuree en vul hiermee een beboterde ovenschaal.
- Strooi er wat paneermeel over en giet wat gesmolten boter over de gratin.
- Laat alles gratineren in een matig warme oven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze smaakvolle gegratineerde pompoen als heerlijk bijgerecht!