Gegratineerde Pompoen

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 275 g boter
  • 1 kg pompoen
  • 40 g bloem
  • ½ l melk
  • Peper
  • Nootmuskaat
  • 3 geklutste eieren
  • Paneermeel

Instructies

  • Fruit de kleingesneden pompoen in 75 g boter.
  • Laat bakken tot alle vocht is verdampt en de pompoenstukjes glazig zijn, en pureer ze.
  • Maak een witte saus met 50 g boter, 40 g bloem verdund met ½ l melk.
  • Voeg zout, peper en nootmuskaat toe.
  • Laat het mengsel een tiental minuten koken totdat de vloeistof begint te borrelen, draai het vuur uit en voeg de geklutste eieren toe.
  • Meng de saus door de pompoenpuree en vul hiermee een beboterde ovenschaal.
  • Strooi er wat paneermeel over en giet wat gesmolten boter over de gratin.
  • Laat alles gratineren in een matig warme oven.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van deze smaakvolle gegratineerde pompoen als heerlijk bijgerecht!
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht