Gegratineerde rode grapefruit

AllerHande april 2003
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 rode grapefruits
  • 1 zakje amandelschaafsel 45 g
  • 4 eetlepel(s) witte basterdsuiker

Instructies

  • Grill voorverwarmen.
  • Grapefruits halveren.
  • Vruchtvlees met (grapefruit)mesje langs schil lossnijden.
  • Partjes van vliesjes lossnijden, zodat ze er straks gemakkelijk met een lepel uitgeschept kunnen worden.
  • In kom amandelschaafsel door basterdsuiker roeren.
  • Suikermengsel over snijvlak van grapefruits verdelen.
  • Grapefruits op bakplaat leggen, 15 cm onder hete grill schuiven en 2-3 minuten verwarmen tot suiker gaat karameliseren en amandelschaafsel kleurt.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatietip:

Als je niet van grapefruit houdt, neem dan sinaasappels en bestrooi ze met lichtbruine basterdsuiker en grofgehakte hazelnoten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brunch / Fruit / Lunch
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch