Gegratineerde toasts met chesterkaas

Gegratineerde toasts met chesterkaas

Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 12 vierkante sneden van een groot wit brood
  • 500 g chesterkaas of cheddar
  • 50 g bloem
  • 3 dl engels bier
  • 1 koffielepel worcestershire
  • 2 koffielepels mosterd
  • 2 snuifjes selderijzout
  • paprika poeder
  • 50 g boter
  • 2 eierdooiers
  • zout
  • peper

Instructies

  • Grilleer lichtjes de broodsneden en schik ze in de beboterde druippan.
  • rasp de kaas, meng die met de bloem en laat dit op een zacht vuurtje, zonder te koken, smelten.
  • als de bereiding een homogeen papje is, doe er de engelse saus bij, de mosterd, het selderij zout.
  • Neem van het vuur en doe er de eierdooier bij.
  • breng op smaak.
  • leg deze fondue op de toasts, strooi er paprika op en laat onder het grilleergedeelte van de oven 2 minuten gratineren.
  • Onmiddellijk opdienen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Ook andere kazen kunnen gebruikt worden, witte wijn zal dan het bier vervangen.
Bijpassende wijn
een witte, droge wijn.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Kaas
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch