Gegratineerde witlofschuitjes
Ingrediënten
- 1 dikke struik witlof
- ½ kropje radicchio
- ½ eetlepel(s) azijn
- 1 eetlepel(s) olie
- ½ theelepel mosterd
- 4 plakjes ham
- 3 eetlepel(s) crème fraîche of zure room
- 1 eetlepel(s) kappertjes
- 3 eetlepel(s) geraspte kaas
- 1 eetlepel(s) peterselie fijngeknipte
- zout
- peper
Instructies
- Maak de witlof schoon, neem de 6 buitenste blaadjes van het stronkje en snijd de rest in dunne reepjes.
- Snijd de radicchio in reepjes.
- Klop een sausje van de azijn, de olie, de mosterd en wat peper en zout en schep er de witlof- en radicchioreepjes door.
- Snijd de ham in reepjes en roer de crème fraîche en de kappertjes door de ham.
- Vul de witlofblaadjes met dit mengsel, zet ze naast elkaar op de grillplaat en strooi de kaas erover.
- Verwarm de grill voor op de hoogste stand en laat de witlofschuitjes onder de grill in 3-4 minuten gratineren.
- Verdeel de witlofsalade over 2 bordjes en rangschik de witlofschuitjes erop.
- Strooi de peterselie erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met driehoekjes geroosterd volkorenbrood.