Gegratineerde zalm en groenten

Gegratineerde zalm en groenten

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 gram aardappels
  • 3 courgettes
  • 1 el olijfolie
  • 3 zalmmoten
  • 20 cl kookroom
  • 25 gram Parmezaanse kaas
  • zout peper

Instructies

  • Boen de aardappels schoon onder de kraan.
  • Zet ze op in een ruime pan met water en kook ze in ongeveer 20 minuten gaar.
  • Als ze gaar zijn afgieten en af laten koelen.
  • Pel de schil eraf en snijd ze in plakjes.
  • Terwijl de aardappels koken, was de courgettes en snij de eindjes er vanaf.
  • Snijd de courgettes in dunne plakken.
  • Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de courgettes totdat ze zacht zijn.
  • Verhit de oven voor op 190°c
  • Was de zalmmoten en haal er de eventuele vel af.
  • Controleer op graten en verwijder deze.
  • Snijd de zalm in stukken van ongeveer 2 cm.
  • Verdeel de zalm, aardappelschijfjes en de courgettes in een ovenschaal.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Giet de kookroom over het mengsel en strooi de kaas erover.
  • Zet de schaal in de oven en laat ongeveer 20 minuten gratineren.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Kaas / Ovenschotel / Zalm