Gegrilde aardappels met taleggio

AllerHande december 2001
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 aardappels Vitelotte Noir
  • 1 zakje rucolasla 30 g
  • 100 g taleggio verse kaas Baruffaldi
  • ½ eetlepel(s) witte-wijnazijn
  • 2 eetlepel(s) walnotenolie
  • zout
  • peper

Instructies

  • Aardappels onder koud stromend water schoonboenen en elk in lengte in 4 plakken snijden.
  • In pan met weinig water aardappelplakken in ca. 5 minuten beetgaar koken en afgieten.
  • Rucola iets fijn knippen.
  • Kaas in stukjes snijden.
  • Op werkblad aardappelplakken leggen.
  • Rucola en kaas over aardappelplakken verdelen.
  • In kopje azijn en olie mengen en over aardappels sprenkelen.
  • Bestrooien met zout en peper.
  • Aardappelplakjes in stapeltjes van 4 op elkaar in ovenschaal leggen.
  • Grill voorverwarmen op hoogste stand.
  • Schaal ca. 10 cm onder hete grill schuiven en kaas in ca. 3 minuten iets laten smelten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Kaas