Gegrilde focaccia met geitenkaas en kervelsla

AllerHande oktober 2002
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 sjalotjes
  • 8 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
  • 2 eetlepel(s) citroensap
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 1 zakje verse kervel 15 g
  • 1 zak jonge bladsla 100 g biologisch
  • 2 focaccia's afbakbrood
  • 250 g zachte geitenkaas Bettine Blanc (Bettine Banc)
  • 12 zwarte olijven zonder pit

Instructies

  • Sjalotjes pellen en snipperen.
  • Dressing kloppen van 6 eetlepels olie, citroensap en zout en peper naar smaak.
  • Sjalotjes door dressing mengen.
  • Dikke steeltjes van kervel verwijderen, kervel grof hakken.
  • In schaal kervel door sla mengen.
  • Focaccia's doormidden snijden.
  • Broodhelften aan beide zijden met rest van olie bestrijken.
  • Grillpan verhitten.
  • Focaccia in porties aan beide zijden krokant grillen.
  • Geitenkaas over 3 gegrilde focacciahelften verbrokkelen.
  • Dressing door sla mengen.
  • Beetje salade voor garnering achterhouden, rest over geitenkaas verdelen.
  • Belegde lagen focaccia op elkaar stapelen en afdekken met laatste broodhelft.
  • Voorzichtig aandrukken en 'clubsandwich' diagonaal twee keer doormidden snijden.
  • Sandwichdriehoekjes over vier borden verdelen en rest van salade ernaast scheppen.
  • Garneren met zwarte olijven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brood / Broodjes
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch