Gegrilde focaccia met geitenkaas en kervelsla
AllerHande oktober 2002
Ingrediënten
- 2 sjalotjes
- 8 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
- 2 eetlepel(s) citroensap
- zout
- versgemalen zwarte peper
- 1 zakje verse kervel 15 g
- 1 zak jonge bladsla 100 g biologisch
- 2 focaccia's afbakbrood
- 250 g zachte geitenkaas Bettine Blanc (Bettine Banc)
- 12 zwarte olijven zonder pit
Instructies
- Sjalotjes pellen en snipperen.
- Dressing kloppen van 6 eetlepels olie, citroensap en zout en peper naar smaak.
- Sjalotjes door dressing mengen.
- Dikke steeltjes van kervel verwijderen, kervel grof hakken.
- In schaal kervel door sla mengen.
- Focaccia's doormidden snijden.
- Broodhelften aan beide zijden met rest van olie bestrijken.
- Grillpan verhitten.
- Focaccia in porties aan beide zijden krokant grillen.
- Geitenkaas over 3 gegrilde focacciahelften verbrokkelen.
- Dressing door sla mengen.
- Beetje salade voor garnering achterhouden, rest over geitenkaas verdelen.
- Belegde lagen focaccia op elkaar stapelen en afdekken met laatste broodhelft.
- Voorzichtig aandrukken en 'clubsandwich' diagonaal twee keer doormidden snijden.
- Sandwichdriehoekjes over vier borden verdelen en rest van salade ernaast scheppen.
- Garneren met zwarte olijven.