Gegrilde hamlapjes met roergebakken taugé
Equipment
Ingrediënten
Instructies
- Pel de knoflook en schil de gemberwortel.
- Hak de knoflook met de gemberwortel, de koriander, de sojasaus, de honing,
- de oestersaus, de olie en wat peper in een keukenmachine of met een staafmixer fijn en marineer het vlees minstens 30 minuten in dit mengsel.
- Maak intussen het pepertje schoon, verwijder de zaadjes en snijd de rest in ringetjes.
- Was de taugé en snipper de bosuitjes.
- Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
- Leg het vlees in een ovenvaste schaal en laat het onder de hete grill in ± 20 minuten bruin en gaar worden; keer het vlees tussentijds eenmaal.
- Verhit 5 minuten voor het einde van de bereidingstijd de roerbakolie in een ruime pan of wok en bak de peper met de bosuitjes al omscheppend 3 minuten.
- Voeg de taugé toe en bak die 2 minuten mee.
- Serveer de groenten bij het vlees.
- Lekker met pandanrijst.