Gegrilde Koolvis met Kruiden

Een realistische foto van gegrilde koolvisfilet met kruiden, geserveerd op een rustiek keramieken bord op een doorleefde houten tafel. De malse, witte visfilet heeft een goudbruine, licht krokante buitenkant met zichtbare grillstrepen. Verse kruiden, zoals peterselie en tijm, zijn royaal over het gerecht gestrooid. Een drizzle olijfolie en een kneepje citroen zorgen voor een frisse smaak. Op de achtergrond ligt een houten snijplank met extra verse kruiden en citroenpartjes, subtiel vervaagd. Zacht natuurlijk licht creëert een warme en uitnodigende sfeer.

Gegrilde Koolvis met Kruiden

Sappige koolvismoten gemarineerd in citroen en Provençaalse kruiden, gegrild tot perfectie.
Porties: 6
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 6 koolvismoten
  • 1 citroen
  • 2 el olijfolie
  • 6 snufjes Provençaalse kruiden
  • 1 bosje gehakte peterselie
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Leg de vis in een kom en besprenkel met citroensap en olijfolie.
  • Strooi de kruiden erover en laat 2 uur marineren.
  • Draai de vis af en toe om.
  • Grill 10-12 minuten op een hete grill of in een oven op 200°C.
  • Besprenkel tijdens het grillen met een beetje olie.
  • Bestrooi met peterselie en serveer met citroenpartjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met geroosterde groenten of een lichte salade.
Wijnadvies:
Een frisse Chablis past perfect bij deze vis.

Voedingswaarden

Calories: 220 kcal | koolhydraten: 2 g | Protein: 40 g | Vet: 8 g | Zout: 0.9 g | Sugar: 1 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis
Land van herkomst Frankrijk
Jaargetijde: Alle Jaargetijden