Gegrilde lamskoteletten met een taartje van lamszwezerik

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 16 lamskoteletjes
  • 8 tortelonni gigante
  • parmezaanse kaas
  • peper
  • zout
  • 40 g roomboter
  • 400 g lamszwezerik geblancheerde en schoongemaakte
  • 100 g zeekraal
  • 1 dl witte wijn
  • 3 dl lamsfond
  • 3 dl koksroom
  • 3 pomodori tomaten
  • 100 g lamsoren groenten
  • 1 bosje basilicum
  • 2 bol mozzarella
  • olijfolie

Instructies

  • Grill de koteletjes kort aan beide zijden met een mooi streepjes effect.
  • Bestrooi ze met zout en peper en houd ze warm.
  • Kook de tortelloni al dente in licht gezouten water.
  • Verwarm de boter in een koekenpan met dikke bodem en bak de stukjes lamszwezerik tot licht bruin en bak halverwege de zeekraal mee.
  • Haal de zwezerik en zeekraal uit de pan.
  • Blus de pan af met witte wijn en laat tot de helft inkoken.
  • Voeg de lamsfond toe en laat weer inkoken.
  • Voeg als laatste de koksroom erbij en laat indampen tot de gewenste dikte.
  • Breng de saus op smaak met peper en zout.
  • Snijd de tomaten in plakjes.
  • Laat de lamsoren in een koekenpan in weinig boter kort stoven.
  • Pluk de blaadjes basilicum.
  • Snijd de mozzarella in dunne plakjes.
  • Zet 4 roestvrij stalen ringen van 6 centimeter doorsnede en 4 centimeter hoog op een met olijfolie bestreken bord.
  • Vul de ringen om en om met mozzarella, tomaat, basilicum, zwezerik en lamsoren.
  • Let erop dat de bovenste laag bestaat uit mozzarella.
  • Bestrooi elke laag met peper en zout en een paar druppels olijfolie.
  • Verwarm het grillelement in de oven voor en zet het bord onder de grill tot de mozzarella licht gegratineerd en het taartje lauwwarm is.
  • Zet het mozzarellataartje op het midden van voorverwarmde borden.
  • Leg de lamskoteletjes eromheen.
  • Lepel er de saus en de warme tortelloni bij.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Lamsvlees / Vlees
Land van herkomst Italië