Gegrilde tonijn met paprikasaus

Gegrilde tonijn met paprikasaus

Gegrilde tonijn met paprikasaus

Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 moten tonijn verse / van 100 g
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 pot geroosterde paprika’s uitgelekt
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook geperst
  • 2 theelepel oregano gedroogde
  • 100 ml medium dry sherry
  • zout
  • versgemalen zwarte peper

Instructies

  • Wrijf de tonijn in met balsamicoazijn en 1 eetlepel olijfolie en laat de moten even liggen.
  • Snijd de paprika's in stukjes.
  • Pel en snipper de ui.
  • Verwarm de rest van de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook zachtjes aan.
  • Schep de paprika en oregano erdoor, voeg de sherry toe en laat het geheel 4-6 minuten zachtjes pruttelen. Verwarm de grillpan tot deze goed heet is en rooster de tonijnmoten in 4-6 minuten mooi bruin.
  • Keer ze pas als de tonijn vanzelf van de ribbels loslaat.
  • Pureer intussen het paprikamengsel met een staafmixer en breng de saus op smaak met zout en peper.
  • Leg de tonijnmoten op vier borden, bestrooi ze met wat zout en peper en schep de saus erover.
  • Lekker met pasta en een salade van groene groenten (sugarsnaps, broccoli, sperziebonen) en een dressing van olijfolie en balsamicoazijn.

Notities / Tips / Wijnadvies

Ook lekker met moten zwaardvis of Zeeduivel
Vervang de sherry door witte wijn of visbouillon.
Vervang de oregano door gedroogde tijm.

Voedingswaarden

Calories: 230 kcal
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis