Gegrilde zalm met komkommer-koriandersalsa

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 bakken gevulde aardappels à 4 stuks
  • 1 limoen
  • ½ komkommer
  • 2 eetlepel(s) fijngehakte koriander
  • versgemalen peper
  • zout
  • 600 g sperziebonen
  • 4 zalmmoten

Instructies

  • Bereid de aardappelen volgens de aanwijzigen op de verpakking.
  • Pers de limoen uit.
  • Halveer de komkommer in de lengte en schraap met een theelepel de zaadlijsten uit.
  • Snijd de komkommer in piepkleine blokjes.
  • Schep de komkommer met 1½ eetlepel van het limoensap, de koriander en peper en zout naar smaak door elkaar.
  • Kook de sperziebonen in water met zout in ± 7 minuten beetgaar.
  • Bestrijk de vis met de olie en bestrooi met peper en zout naar smaak.
  • Rooster de vis in een voorverwarmde oven (200 °C) in ± 7 minuten net gaar.
  • Giet de sperziebonen af en schep er de rest van het limoensap en peper naar smaak door.
  • Serveer de vis met de salsa, de aardappelen en de sperziebonen.

Notities / Tips / Wijnadvies

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Zalm