Gegrilde zalmfilet met kervelsaus

AllerHande december 2002
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 sjalotje
  • 1 dl witte wijn
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • ½ pot visfond à 380 ml
  • 4 eetlepels kervel blikje
  • 1 beker crème fraîche 2 dl
  • 4 zalmfilet smal per 2 porties verpakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zeezout
  • versgemalen peper
  • 50 g koude boter
  • 2 eetlepels limoensap

Instructies

  • Sjalotje pellen en snipperen.
  • In sauspan sjalot met wijn, wijnazijn en fond in ca. 15 minuten tot helft laten inkoken.
  • Kervel en crème fraîche toevoegen en geheel al roerend aan de kook brengen.
  • Vuur laag draaien en saus warm houden.
  • Grillpan verhitten tot gloeiend heet.
  • Zalmfilets licht bestrijken met olie en bestrooien met zout en peper.
  • Vis in 2-3 minuten per kant nèt gaar grillen (de kern mag glazig blijven).
  • Boter in klontjes snijden en met staafmixer door kervelsaus kloppen.
  • Saus met zout, peper en limoensap op smaak brengen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met pasta en broccoli met sinaasappelkruim.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis / Zalm