Gehakt knodel

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 750 g gehakt
  • 1 eetlepel(s) gesnipperde ui
  • ½ theelepel zout
  • 1 mespuntje peper
  • 1 mespuntje nootmuskaat
  • 1 mespunt marjolein

voor het deeg:

  • 1 kop zelfrijzend bakmeel
  • ½ theelepel zout
  • 1 ei
  • 4 eetlepel(s) water

Instructies

  • Meng ui, zout, peper, nootmuskaat en marjolein door het gehakt.
  • Meng het zout door het zelfrijzend bakmeel in een kom, maak een holletje in het midden.
  • Breek daarin het ei en voeg het water toe.
  • Kneed het tot een stevig deeg.
  • Rol het op een met bloem bestoven werkoppervlak uit tot een dunne lap.
  • Snijd er ronde lapjes uit met een middenlijn van ongeveer 5 centimeter.
  • Leg een schepje gehakt in het midden van elk lapje.
  • Vouw de randen naar boven en druk de uiteinden goed dicht.
  • Het na het snijden overgebleven deeg kun je gerust weer uitrollen en nog een paar lapjes van
  • snijden.
  • Breng een flinke pan met water (met wat zout) aan de kook en schep de balletjes erin.
  • Als ze naar boven komen zijn ze gaar.
  • Schep ze er dan voorzichtig uit met een schuimspaan.
  • Leg ze op een verwarmde schaal.
  • Ze worden nog lekkerder als je er wat gesmolten boter overheen giet.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met tomatensaus.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vlees
Land van herkomst Hongarije