Recepten

Gehakt knodel

Gehakt knodel

Recept categorieën Hoofdgerecht, Vlees
Land van herkomst Hongarije
Aantal porties: 4 personen

Van wie is dit recept: Auteur Onbekend
Deel dit recept op jou Facebook Pin dit recept

Print dit recept

———————————————————————————————

Ingrediënten:

voor het deeg:

Bereidingswijze:

  • Meng ui, zout, peper, nootmuskaat en marjolein door het gehakt.
  • Meng het zout door het zelfrijzend bakmeel in een kom, maak een holletje in het midden.
  • Breek daarin het ei en voeg het water toe.
  • Kneed het tot een stevig deeg.
  • Rol het op een met bloem bestoven werkoppervlak uit tot een dunne lap.
  • Snijd er ronde lapjes uit met een middenlijn van ongeveer 5 centimeter.
  • Leg een schepje gehakt in het midden van elk lapje.
  • Vouw de randen naar boven en druk de uiteinden goed dicht.
  • Het na het snijden overgebleven deeg kun je gerust weer uitrollen en nog een paar lapjes van
  • snijden.
  • Breng een flinke pan met water (met wat zout) aan de kook en schep de balletjes erin.
  • Als ze naar boven komen zijn ze gaar.
  • Schep ze er dan voorzichtig uit met een schuimspaan.
  • Leg ze op een verwarmde schaal.
  • Ze worden nog lekkerder als je er wat gesmolten boter overheen giet.

Tips

Lekker met tomatensaus.

———————————————————————————————



Deel dit lekkers op Facebook Pin dit recept
Print dit recept