Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 250 gram gehakt
- 100 gram magere spekjes
- 600 gram broccoli in kleine roosjes
- 1 rode paprika in stukjes gesneden
- 1 groene paprika in stukjes gesneden
- 1 zakje Knorr Groente Roerbakgerecht glutenvrij
- Olijfolie voor het bakken
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Verhit een beetje olijfolie in een braadpan op middelhoog vuur.
- Bak het gehakt samen met de magere spekjes in de braadpan, roer regelmatig om tot het gehakt bruin en rul is.
- Voeg de stukjes rode en groene paprika toe aan de pan en bak ze gedurende 3 minuten mee.
- Voeg de broccoli-roosjes toe en bak alles nog eens 2 minuten.
- Meng 4 dl water met de inhoud van het zakje groente roerbakgerecht.
- Giet dit mengsel in de pan en breng alles aan de kook.
- Roerbak het geheel ongeveer 6 minuten, of tot de groenten gaar maar nog knapperig zijn.
- Breng indien nodig op smaak met zout en peper.
- Serveer de gehaktroerbak met gekookte aardappelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een Côtes du Rhone, met zijn robuuste en fruitige karakter, vormt een uitstekende aanvulling op de smaken van dit gerecht. De levendige aroma’s van de wijn zullen de hartige tonen van het gehakt en de groenten mooi aanvullen.Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 14 g | Protein: 24 g | Vet: 18 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 3 g