Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
Instructies
- Zet alle ingrediënten klaar.
- Meng gehakt, ketjap, mosterd, cayennepeper, eieren en paneermeel goed door elkaar.
- Proef een beetje van het mengsel en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
- Verdeel het mengsel in vieren en draai er mooie ronde ballen van. (niet mijn sterkste kant).
- Leg de ballen op een plateautje en zet ze minimaal een half uur in de koelkast.
- Verhit de boter in een braadpan.
- Laat de boter goed uit bruisen en bak dan de gehaktballen rondom bruin.
- Voeg de fond toe.
- Verlaag de warmtebron en laat de gehaktballen nog twee uurtjes rustig in de fond stoven, met de deksel op de pan.
- Draai ze geregeld om.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze gehaktballen bijvoorbeeld bij boerenkool of hutspot.
Uiteraard heb je er dan al een heerlijke jus bij.
Heb je een keer een balletje over: lekker op een sneetje wit brood:-)
Uiteraard heb je er dan al een heerlijke jus bij.
Heb je een keer een balletje over: lekker op een sneetje wit brood:-)