Gehaktbal van de Librije

Gehaktbal van de Librije

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 2 uur
rusttijd 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 400 gram rundergehakt
  • 2 el ketjap manis
  • 2 el mosterd
  • 1 tl cayennepeper
  • 2 eieren m
  • 80 gram paneermeel
  • 50 gram boter
  • 380 ml runder vleesfond pot
  • zout
  • peper

Instructies

  • Zet alle ingrediënten klaar.
  • Meng gehakt, ketjap, mosterd, cayennepeper, eieren en paneermeel goed door elkaar.
  • Proef een beetje van het mengsel en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
  • Verdeel het mengsel in vieren en draai er mooie ronde ballen van. (niet mijn sterkste kant).
  • Leg de ballen op een plateautje en zet ze minimaal een half uur in de koelkast.
  • Verhit de boter in een braadpan.
  • Laat de boter goed uit bruisen en bak dan de gehaktballen rondom bruin.
  • Voeg de fond toe.
  • Verlaag de warmtebron en laat de gehaktballen nog twee uurtjes rustig in de fond stoven, met de deksel op de pan.
  • Draai ze geregeld om.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze gehaktballen bijvoorbeeld bij boerenkool of hutspot.
Uiteraard heb je er dan al een heerlijke jus bij.
Heb je een keer een balletje over: lekker op een sneetje wit brood:-)
————————————————————————————————–
Recept categorieën Rundvlees