Gehaktballen van Albert Heijn / Allerhande
AllerHande september 2000
Ingrediënten
- 2 sneetjes oud witbrood
- 5 eetlepel(s) melk
- 1 kleine ui
- 500 g rundergehakt
- 1 ei M
- zout versgemalen peper
- nootmuskaat
- 4 eetlepel(s) paneermeel
- 50 g boter of margarine
- 1 dl tomatensap
Instructies
- Korstjes van brood snijden.
- Sneetjes in diep bord leggen en melk erover sprenkelen.
- Brood ca. 5 minuten laten weken.
- Ui pellen en heel fijn snipperen.
- Gehakt in kom doen.
- Brood uitknijpen, in stukjes snijden en aan gehakt toevoegen.
- Ei erboven breken.
- Ui met zout, peper en nootmuskaat naar smaak toevoegen.
- Alles goed door elkaar mengen en gehakt even door kneden (voorkomt scheuren!).
- Gehakt in 4 porties verdelen en met vochtige handen tot gladde ballen vormen.
- Gehaktballen door paneermeel rollen.
- In braadpan boter verhitten tot schuim weg trekt.
- Gehaktballen op hoog vuur rondom bruin bakken, steeds voorzichtig met spatel keren.
- Langs rand van pan tomatensap en 1 dl water erbij schenken.
- Met deksel schuin op pan gehaktballen in ca. 25 minuten zachtjes gaar braden.
- Af en toe keren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met gekookte aardappels en bloemkool.