Gehaktballen van Restaurant De Librije
Ingrediënten
- 400 g gehakt
- 2 eetlepels ketjap manis
- 2 eetlepels grove mosterd
- 1 tl cayennepeper
- 2 kleine eieren
- 80 g paneermeel
- 3 eetlepels roomboter
- 1 pot vleesfond 380 ml of zelfgemaakte fond
Instructies
- Meng alle ingrediënten (behalve de boter en de vleesfond) in een kom en kneed het gehakt met de hand tot alles goed gemengd is.
- Verdeel het gehaktmengsel in 4 gelijke porties en vorm er ballen van.
- Laat de ballen afgedekt 30 minuten rusten in de koelkast.
- Verhit de roomboter in een braadpan en bak de gehaktballen hierin rondom bruin.
- Voeg de vleesfond toe aan de pan en laat de gehaktballen onder af en toe keren, met de deksel schuin op de pan, in 45 minuten op laag vuur gaar worden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 25 g | Vet: 30 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 1 g