Gehaktballetjes in satésaus C1000

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 g rundergehakt
  • 1 sjalot gesnipperd
  • 1 teentje knoflook gesnipperd
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel koenjit Conimex
  • 1 theelepel sambal oelek
  • peper
  • zout
  • 1 scharrelei
  • 5 eetlepel(s) paneermeel
  • 2 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 1 pakje Knorr satésaus

Instructies

  • Meng het gehakt met de sjalot, de knoflook, de komijn, de koenjit, de sambal, peper en zout naar smaak, het ei en de paneermeel.
  • Vorm er stuitergrootte balletjes van en bak ze in de hete olie rondom bruin en in ± 10 minuten helemaal gaar.
  • Bereid intussen de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Neem de balletjes met een schuimspaan uit de pan en schep ze door de satésaus.
  • Lekker met witte rijst en gekookte sperziebonen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Hardy’s Stamps Gewurztraminerl Riesling
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hapjes / Rundvlees / Warme hapjes