Gehaktballetjes in tomatensaus van C1000

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 g gekruid gehakt
  • 8 eetlepel(s) paneermeel
  • 1 kg panklare vastkokende aardappelen
  • zout
  • eetlepel(s) Bak & Braad vloeibaar
  • 1 pakje tomato frito Heinz
  • 1 schaaltje uien gesnipperd à 175 g
  • 2 zakken panklare andijvie à 400 g

Instructies

  • Meng het gehakt met het paneermeel en 3 eetlepels koud water en vorm er stuitergrootte balletjes van.
  • Kook de aardappelen in water met zout gaar.
  • Verhit 2 eetlepels van het bakvet in een pan en bak de gehaktballetjes rondom bruin.
  • Voeg de tomato frito toe en laat de gehaktballetjes ± 10 minuten zachtjes pruttelen.
  • Verhit de rest van de olie en fruit de ui al omscheppend goudgeel en glazig.
  • Voeg de andijvie toe en laat de groente al omscheppend slinken.
  • Breng de groenten op smaak met peper en zout.
  • Serveer de gehaktballetjes met de andijvie en de aardappelen.

Notities / Tips / Wijnadvies

————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Vlees