Gehaktballetjes met tzatziki

AllerHande april 2002
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 snackkomkommer
  • zout
  • 50 g pistachenoten
  • 4 eetlepels olie
  • 4 takjes munt
  • 500 g rundergehakt
  • ½ theelepel gemberpoeder
  • versgemalen peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 bakje Griekse roomyoghurt à 150 g

Instructies

  • Komkommer schillen, in lengte doorsnijden en met theelepel zaadjes verwijderen.
  • Komkommer op grove rasp raspen of in kleine stukjes snijden.
  • Komkommer in zeef bestrooien met zout en ca. 20 minuten laten staan.
  • Intussen pistachenoten pellen.
  • In koekenpan 1 eetlepel olie verhitten en pistachenoten kort bakken, daarna in stukjes hakken.
  • Munt fijnhakken.
  • In kom gehakt mengen met pistachenoten, helft van munt, gemberpoeder, zout en peper.
  • Gehakt tot ca. 30 kleine balletjes vormen.
  • Vocht met lepel uit komkommer drukken. Knoflook boven kom uitpersen.
  • Yoghurt, komkommer en rest van munt erdoor roeren.
  • Tzatziki op smaak brengen met zout en peper.
  • In koekenpan rest van olie verhitten en gehaktballetjes in ca. 10 minuten rondom bruin en gaar bakken.
  • Balletjes warm, lauw of koud serveren met prikkers en tzatziki.

Notities / Tips / Wijnadvies

Tzatziki kunt u ook als dip serveren met Turks brood, stokbrood of repen rauwe bleekselderij en wortel en bloemkoolroosjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Rundvlees / Vlees
Land van herkomst Griekenland