Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Instructies
- Zet alle ingrediënten klaar.
- Pel en snipper de ui fijn.
- Pel en snijd de knoflook fijn.
- Snijd de peterselie fijn.
- Verhit op laag vuur in een steelpannetje de tomatenblokjes met de kalfsjus, ras el hanout, oregano en wat zout en peper.
- Laat tot ⅔ inkoken.
- Meng in een kom: gehakt, ui, knoflook, kurkuma, komijn, paprika, koriander, 1 el. peterselie, 1 el maïzena, een snufje cayennepeper (of meer als je van extra pittig houdt).
- Vorm van het mengsel balletjes ter grote van een pingpongbal.
- Zet de pasta op en kook deze volgens aanwijzing op de verpakking.
- Doe 3 el maïzena op een bordje en rol de gehaktballetjes er doorheen.
- Zet een koekenpan op hoog vuur met 2 el. olijfolie.
- Bak de gehaktballetjes aan alle kanten bruin.
- Doe dan de balletjes bij de saus en laat 12 à 15 verder garen in de saus.
- Roer een keer door zodat de balletjes aan alle kanten met saus bedekt zijn.
- Verveel de pasta over de borden en schep er de gehaktballetjes met de saus over.
- Garneer met wat peterselie.