Gehaktballetjes op zijn oriëntaals

Gehaktballetjes op zijn Oriëntaals

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram rundergehakt
  • 1 ei
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 10 takjes peterselie
  • maïzena
  • Cayennepeper
  • ½ blik tomatenblokjes
  • 15 cl kalfsjus
  • 1 tl ras el hanout
  • 1 tl oregano gedroogde
  • olijfolie
  • zout peper
  • pasta naar keuze b.v. farfalle

Instructies

  • Zet alle ingrediënten klaar.
  • Pel en snipper de ui fijn.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Snijd de peterselie fijn.
  • Verhit op laag vuur in een steelpannetje de tomatenblokjes met de kalfsjus, ras el hanout, oregano en wat zout en peper.
  • Laat tot ⅔ inkoken.
  • Meng in een kom: gehakt, ui, knoflook, kurkuma, komijn, paprika, koriander, 1 el. peterselie, 1 el maïzena, een snufje cayennepeper (of meer als je van extra pittig houdt).
  • Vorm van het mengsel balletjes ter grote van een pingpongbal.
  • Zet de pasta op en kook deze volgens aanwijzing op de verpakking.
  • Doe 3 el maïzena op een bordje en rol de gehaktballetjes er doorheen.
  • Zet een koekenpan op hoog vuur met 2 el. olijfolie.
  • Bak de gehaktballetjes aan alle kanten bruin.
  • Doe dan de balletjes bij de saus en laat 12 à 15 verder garen in de saus.
  • Roer een keer door zodat de balletjes aan alle kanten met saus bedekt zijn.
  • Verveel de pasta over de borden en schep er de gehaktballetjes met de saus over.
  • Garneer met wat peterselie.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Pasta / Rundvlees