Gehaktschotel met een aardappel-pestodakje
Ingrediënten
Instructies
- Snijd de tomaten in stukjes.
- Verhit de boter in een braadpan en bak de spekblokjes zachtjes uit.
- Voeg het gehakt toe en roerbak het rul.
- Voeg de tomaten, de tomatensaus en de tijm toe en laat het mengsel ± 5 minuten zachtjes pruttelen.
- Breng op smaak met zout en peper, roer er 2 eetlepels slagroom door en schep het mengsel in een ovenschaal.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Bestrooi het gehaktmengsel met de kaas en dek het geheel dakpansgewijs met de aardappelgolfjes af.
- Klop de pesto en de rest van de slagroom door elkaar en lepel dit mengsel over de aardappelen.
- Strooi de rest van de kaas erover en bak de gehaktschotel in het midden van de oven in ± 45 minuten goudbruin en door en door warm.
- Lekker met een gemengde salade.