Gehaktsoep met vermicelli

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie of zonnebloemolie
  • 1 schoongemaakte en kleingesneden ui
  • 500 gr mager gehakt
  • 1 schoongemaakte en fijngehakte paprika
  • 1 schoongemaakte van de zaadjes ontdane en fijngehakte groene peper
  • 2 ontvelde en in stukjes gesneden tomaten
  • 1 liter water
  • 50 gram vermicelli
  • zout peper

Instructies

  • Verhit de olie in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui 3 minuten.
  • Voeg het gehakt toe en bak dit onder voortdurend omscheppen rul.
  • Voeg de fijngehakte paprika en groene peper en de stukjes tomaat toe en bak alles
  • onder regelmatig omscheppen 4 minuten.
  • Voeg het water toe en laat de soep op matig vuur en onder voortdurend roeren aan de kook komen.
  • Voeg de vermicelli toe, zet het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat de soep 20 minuten zachtjes koken.
  • Maak de soep op smaak met wat zout en peper.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep