Gehaktsoep met vermicelli
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie of zonnebloemolie
- 1 schoongemaakte en kleingesneden ui
- 500 gr mager gehakt
- 1 schoongemaakte en fijngehakte paprika
- 1 schoongemaakte van de zaadjes ontdane en fijngehakte groene peper
- 2 ontvelde en in stukjes gesneden tomaten
- 1 liter water
- 50 gram vermicelli
- zout peper
Instructies
- Verhit de olie in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui 3 minuten.
- Voeg het gehakt toe en bak dit onder voortdurend omscheppen rul.
- Voeg de fijngehakte paprika en groene peper en de stukjes tomaat toe en bak alles
- onder regelmatig omscheppen 4 minuten.
- Voeg het water toe en laat de soep op matig vuur en onder voortdurend roeren aan de kook komen.
- Voeg de vermicelli toe, zet het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat de soep 20 minuten zachtjes koken.
- Maak de soep op smaak met wat zout en peper.