Gehaktspiesjes met bosbessencompote

AllerHande juni 2002
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 g wijncervelaatworst (vleeswaren)
  • 4 takjes peterselie
  • 750 g rundergehakt
  • nootmuskaat
  • zout
  • peper
  • 3 sjalotjes
  • 1 eetlepel(s) olie
  • 150 g bosbessenjam
  • ½ theelepel gemalen piment
  • 2 eetlepel(s) citroensap
  • cayennepeper

Instructies

  • Satéstokjes weken in bak koud water.
  • Intussen cervelaatworst in stukjes snijden.
  • Peterselie fijnhakken.
  • In kom gehakt, cervelaatworst, peterselie, snufje nootmuskaat, zout en peper goed door elkaar kneden.
  • Van gehakt 60 balletjes vormen, aan elk satéstokje 5 gehaktballetjes steken.
  • Sjalotjes pellen en fijnsnipperen. In pan olie verhitten.
  • Sjalotjes al omscheppend in ca. 5 minuten glazig bakken.
  • Jam erdoor roeren en op laag vuur verwarmen tot jam iets vloeibaar wordt.
  • Piment en citroensap erdoor roeren.
  • Compote op smaak brengen met zout en cayennepeper.
  • Laten afkoelen.
  • Spiesjes met gehaktballetjes op barbecue in ca. 7 minuten rondom bruin en gaar roosteren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met bosbessencompote.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Rundvlees