Gehaktspiesjes met bosbessencompote
AllerHande juni 2002
Ingrediënten
Instructies
- Satéstokjes weken in bak koud water.
- Intussen cervelaatworst in stukjes snijden.
- Peterselie fijnhakken.
- In kom gehakt, cervelaatworst, peterselie, snufje nootmuskaat, zout en peper goed door elkaar kneden.
- Van gehakt 60 balletjes vormen, aan elk satéstokje 5 gehaktballetjes steken.
- Sjalotjes pellen en fijnsnipperen. In pan olie verhitten.
- Sjalotjes al omscheppend in ca. 5 minuten glazig bakken.
- Jam erdoor roeren en op laag vuur verwarmen tot jam iets vloeibaar wordt.
- Piment en citroensap erdoor roeren.
- Compote op smaak brengen met zout en cayennepeper.
- Laten afkoelen.
- Spiesjes met gehaktballetjes op barbecue in ca. 7 minuten rondom bruin en gaar roosteren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met bosbessencompote.