Gehakttaart met nasikruiden

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 5 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries, pak à 450 g)
  • 1 schaal nasi/bamigroentemix (500 gram)
  • 300 gram gehakt
  • 1 zakje mix voor nasi (48 g)
  • 1 theelepel sambal
  • 1 eetlepel(s) ketjap manis
  • 3 ei
  • 1 pot atjar tjampoer (680 gram)

Instructies

  • Oven op 200 °C voorverwarmen. 
  • Deeg laten ontdooien. 
  • Peper uit groentepakket schoonmaken, zaadjes verwijderen en in ringetje snijden. 
  • In droge braadpan gehakt 4 minuten rul bakken. 
  • Peper en nasi/bamigroente toevoegen en 2 minuten meebakken. 
  • Mix met 50 ml water, sambal en ketjap toevoegen en goed mengen. 
  • Gehakt-groentemengsel iets laten afkoelen. 
  • Eieren loskloppen. Ingevette vorm met deeg bekleden. 
  • Eieren door gehakt-groentemengsel scheppen. 
  • Mengsel in taartvorm scheppen. 
  • Taart in midden van oven in 25 minuten gaar en goudbruin bakken en met atjar serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hartige taart / Vlees