Gehakttaart met nasikruiden
Ingrediënten
- 5 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries, pak à 450 g)
- 1 schaal nasi/bamigroentemix (500 gram)
- 300 gram gehakt
- 1 zakje mix voor nasi (48 g)
- 1 theelepel sambal
- 1 eetlepel(s) ketjap manis
- 3 ei
- 1 pot atjar tjampoer (680 gram)
Instructies
- Oven op 200 °C voorverwarmen.
- Deeg laten ontdooien.
- Peper uit groentepakket schoonmaken, zaadjes verwijderen en in ringetje snijden.
- In droge braadpan gehakt 4 minuten rul bakken.
- Peper en nasi/bamigroente toevoegen en 2 minuten meebakken.
- Mix met 50 ml water, sambal en ketjap toevoegen en goed mengen.
- Gehakt-groentemengsel iets laten afkoelen.
- Eieren loskloppen. Ingevette vorm met deeg bekleden.
- Eieren door gehakt-groentemengsel scheppen.
- Mengsel in taartvorm scheppen.
- Taart in midden van oven in 25 minuten gaar en goudbruin bakken en met atjar serveren.