Geitenkaasbeignets

AllerHande januari 2003
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 stuk Hollandse geitenkaas plat stuk ca. 100 g
  • 3 bosuitjes
  • 8 eetlepel(s) pannenkoekenmix
  • ½ flesje Premium Pilsener à 33 ml
  • olie om te frituren

Instructies

  • Olie verhitten.
  • Kaas ontkorsten en in 12 dikke staafjes van ca. 6 cm lang snijden.
  • Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden.
  • In kom pannenkoekenmeel en bier tot glad beslag kloppen.
  • Bosuitjes door beslag mengen.
  • Kaasstaafjes een voor een door beslag wentelen en in hete frituurolie met 4 stuks tegelijk in 2-3 minuten goudbruin bakken.
  • Direct serveren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Kaasbeignets kunnen van allerlei harde kaassoorten gemaakt worden. Experimenteer ook eens met leerdammer, belegen boerenkaas, emmentaler of bieslookkaas.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Hapjes / Warme hapjes
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch