Geitenkaasbeignets
AllerHande januari 2003
Ingrediënten
- 1 stuk Hollandse geitenkaas plat stuk ca. 100 g
- 3 bosuitjes
- 8 eetlepel(s) pannenkoekenmix
- ½ flesje Premium Pilsener à 33 ml
- olie om te frituren
Instructies
- Olie verhitten.
- Kaas ontkorsten en in 12 dikke staafjes van ca. 6 cm lang snijden.
- Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden.
- In kom pannenkoekenmeel en bier tot glad beslag kloppen.
- Bosuitjes door beslag mengen.
- Kaasstaafjes een voor een door beslag wentelen en in hete frituurolie met 4 stuks tegelijk in 2-3 minuten goudbruin bakken.
- Direct serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Kaasbeignets kunnen van allerlei harde kaassoorten gemaakt worden. Experimenteer ook eens met leerdammer, belegen boerenkaas, emmentaler of bieslookkaas.